WHOLE BODY ELECTRO-MUSCULAIRE STIMULATIE (EMS TRAINING) VOOR RUGAANDOENINGEN

(BOECKH-Behrens, W.-U. / GRÜTZMACHER, N. / SEBELEFSKY, J., niet-gepubliceerd proefschrift aan de Universiteit van Bayreuth, 2002).

Doel van de studie
Het doel van deze studie was om de effecten van uitgebreide EMS-training op rugaandoeningen te onderzoeken.

Methodologie
49 werknemers aan de universiteit van Bayreuth met rugklachten, 31 vrouwen en 18 mannen van gemiddeld 47 jaar, namen vrijwillig deel aan het onderzoek. De frequentie en intensiteit van de rugklachten evenals de algemene klachtensituatie, stemming, vitaliteit, lichaamsstabiliteit en lichaamsvorm waren aan de hand van vooraf vastgestelde vragenlijsten bepaald. 10 sessies EMS training, twee keer per week met een duur van 45 minuten, werden uitgevoerd met de volgende trainingparameters: pulsduur 4 s, pulsinterval 2 s, frequentie 80 Hz, stijgtijd 0 s, pulsbreedte 350 s. . Tijdens dit proces volgde steeds een periode van ongeveer 25 minuten training op een gewenningstijd van 10-15 minuten om de individuele pulssterkte aan te passen. De trainingsperiode werd afgesloten met een vijf minuten durend ontspanningsprogramma met een pulsduur van 1 s, een pulsinterval 1 s, een frequentie van 100 Hz, een stijgtijd van 0 s en een pulsbreedte van 150 s.

Resultaten
88,7% van de proefpersonen zagen een vermindering van rugklachten, met een significante verlichting van de klachten in 38,8% van de gevallen. Een lichte verbetering van de algemene klachten werd gemeten in 41,9% van de gevallen. Gedurende het tijdsbestek van de training vond er eveneens een scherpe daling in de frequentie en de intensiteit van de klachten plaats.
Bovendien leidde de EMS-training tot de volgende algemene effecten: 61,4% van de personen meldde een verbetering van hun algemene klachten, 75,5% zag een verbetering van hun gemoedstoestand, 69,4% registreerde een toegenomen vitaliteit, 57,1% van de mannen en 85,7% van de vrouwen ervoer een verbeterde lichaamsstabiliteit, 50% van de proefpersonen bemerkte positieve effecten op hun figuur, en 75,5% voelde zich na de training meer ontspannen.

Conclusie
Whole body EMS-training bestrijdt rugkwalen, een veel voorkomende aandoening, zeer effectief. De stroom bereikt kennelijk de dieper gelegen spieren die bij het gebruik van conventionele trainingsmethoden moeilijk bereikt kunnen worden. De speciale whole body EMS-training vormt een tijdbesparende, zeer effectieve allround training die ingrijpende, positieve effecten op de gezondheid oplevert. Tegelijkertijd worden zowel therapeutische als preventieve doelstellingen bereikt.

© 2018 - 2022 SD87 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel